bmw x5 wil soms niet aanslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
X5
Type
E53
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/8
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
3589
Gepost: 16-07-2013 09:47
Professional

ron

Autotechnicus
Dealer

Lid sinds: 11-08-2010
96 bijdragen

hallo

heb het volgende probleem met deze auto dat deze soms niet wil aanslaan,krijg dan de melding einspritzanlage in display.bij enkele keren starten is melding weg en start de auto direct zonder problemen.heb de reservesleutels er ook bij ,hier zit het probleem niet.bij uitlezen met de kts zit er geen storing in de auto,als ik via de actuatortest de opvoerpomp aanstuur loopt deze met een klein bij geluidje,vervolgens wacht ik tot ik de storing weer terug heb is deze actuatortest niet mogelijk,geeft aan dat de motor loopt wat niet het geval is.mee naar de dealer geweest en kwam erachter dat alle uitleeswaarden niet beschikbaar zijn tijdens de storing,maar konden niet echt een oplossing geven behalve ergens een storing op de canbus of het dme relais.dit alles is gecontroleerd en goed bevonden.

tijdens storing gaat ook het lampje van de dbc (dynamische remregeling)geel branden ,kan ook rood indien nodig.

stekker van de abs pomp gehaald ,gaat het lampje ook branden maar blijft de storing terug komen.

tijdens storing kun je dus geen signaal uitlezen zoals brandstof druk met de testkast,echter staat er wel spanning op de stekker die er ook opstaat zonder de storing dit geld ook voor de motorcomputer.

wie weet raad

mvg ronald

Uitgelezen met

kts570

Foutcodes

geen ook bij de dealer

Bijgewerkt door ron op 16-07-2013 11:09
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen