Gloeisysteem werkt niet

BMW
Merk
BMW
Model
X5
Type
E53
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
409
Gepost: 08-02-2021 16:06
Professional

FredPeursem

Autotechnicus
Bosch carservice v/d Lee
Anders/Overig

Lid sinds: 07-03-2017
14 bijdragen

Goedendag,

Ik heb een probleem met een BMW X5. Deze gloeit niet voor. Wij hebben de gloeibougies vervangen en het gloeirelais vervangen. Originele spullen gebruikt. Zodra je het contact aan zet en je meet op de 6 draden die naar de gloeibougies gaan krijgen deze geen spanning. Op de dikke plus van het gloeirelais krijg ik spanning en ook op de rood/witte zodra ik het contact aan zet. Bruin massa draadje is ook oke. Dan blijven er nog 2 draden over die rechtstreeks naar de computer gaan. Rood/zwart krijg ik ook spanning op als ik het contact aan zet, alleen de geel/zwarte draad krijg ik geen spanning.

Als ik met de kts het gloeirelais bedient dan doet hij wel alles naar behoren en krijg ik wel spanning op de geel/zwarte draad. Ik heb een schema van deze auto, maar ik zie niet wat nu aan de andere kant van de computer de boel bedient om het gloeirelais in te schakelen zodra ik het contact aan zet.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groet Fred Peursem

 

Gemeten

Zekeringen bij het handschoenen kastje zijn heel en ook rechtsachter.

Uitgelezen met

Bosch KTS 560

Foutcodes

3505 Gloeitijdsturing Gloeistuurapp. defect

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.