BSi / Motor ebe probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/3
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
1550
Gepost: 05-06-2013 07:15
Professional

Dsje

Eigenaar / Technisch Specialist
Dealer

Lid sinds: 04-04-2011
65 bijdragen

 Hallo,

Wij hebben bovenstaande auto staan met een niet werkende airco, de BSI stuurt de aircopomp niet aan, diagnose BSI vervangen.

 

Nieuwe BSI geplaatst, sluetel was niet in te leren, hulp van technische dienst Citroen NL gevraagd, gaven aan dat er een defect BSI geleverd was, nieuwe BSI besteld en deze gemonteerd.

 

Nu kan de BSI niet linken met de motor ebe (MMS computer) , getracht de ingeleerde waardes van de motor ebe te resetten en opnieuwe te telecoderen en in te leren teglijk met de nieuwe BSI, dit werkt ook niet.

TD geeft aan dat de motor ebe dan vervangen moet worden, alleen voor we dit klakkeloos doen wil ik om jullie ervaring vragen of wellicht kent iemand dit probleem?

Ik vind het namelijk erg raar dat de motor ebe geen problemen geeft met de oude BSI, in mijn optiek zou de oude BSI ook niet aan de motor ebe moeten linken als de motor ebe kapot is?

Gemeten

-

Uitgelezen met

Diagbox Citroen

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken