USA achterlichten plaatsen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Cadillac
Merk
Cadillac
Model
SRX
Type
SRX
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/1
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
1226
Gepost: 10-10-2017 20:51Dit is de oplossing
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3726 bijdragen

Auto is gekocht bij een handelaar en klant komt bij één van mijn klanten met verzoek of auto in onderhoud kan en bestaande problemen bekeken kunnen worden.

Aantal problemen nog , maar het gaat mij hier vooral om de achterverlichting. Eén unit werkt maar voor de helft. Bij controle is duidelijk dat er al veel aan gesoldeerd is, maar dat er ook een lampje uit de unit mist. Besloten hier niet eens naar te kijken mbt verdere reparatie maar andere bestellen. Blijkt knap prijzig (rond 1600 euro voor 1 unit). Amerikaanse modellen (rood licht) zijn veel goedkoper.

Omdat klant deze keer nog kosten kan verhalen op de verkopende partij van de auto, besloten USA versie te laten komen zodat bij eventuele volgende schade goedkoper vervangen kan worden.

Wil USA setje aansluiten, blijkt dat daar 4 pins stekker op komt ipv Europese 5 pin. Na wat aanpassen, past de stekker wel en doet deel verlichting het ook. Standaard verlichting buitenzijde, remlicht binnenste deel en knipper niet (zit in Europa op de middelste pin en die heeft USA niet). Heb de boel zo omgebouwd dat (ook ivm intensiteit lampen) de gewone verlichting buiten zit, remlicht binnen en knipper ook binnen. Dat is natuurlijk een probleem en kan niet zo blijven (tijdens remmen zie je knipper niet meer). Bij voorkeur zou net als bij Euro de buitenste rij lampen voor standaard en remlicht gebruikt worden, maar dit schijnt bij USA andersom te zijn dus geen intensitiviteit verschil buitenzijde. Knipper op midden geeft snel knipperen (alsof defect), dus alles omgooien werkt ook niet.

In eerste instantie ook beide zijden knipperen bij richting links of rechts, maar via dioden in de remlicht bedrading dat al opgelost. Op dit moment zit knipper bij remlicht op (enige draad waarmee ik binnenrij lampen aan kan sturen), maar naturlijk zou dit anders moeten (kunnen?).

Is er al eens iemand wie dit soort ombouw met goed gevolg uitgevoerd heeft of er goede gedachten bij heeft hoe dit uit te voeren?

Heb wel een idee om rem naar buiten te brengen door standaard licht af te dimmen via een weerstand (voor de connectie waar rem er dan bij op komt) maar zou het liever toch via de aansturing doen zoals usa versie bedoeld is.

Ik snap dat het verhaal wat lastig overkomt; maar heb je er mee gestoeid dan zul je begrijpen wat ik bedoel.

Gemeten

nvt, ja verlichting aansturingen :)

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.