Versnellingsbak in de fout

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Chrysler
Merk
Chrysler
Model
Voyager
Type
Voyager
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
3793
Gepost: 29-11-2012 13:59
Professional

TheDoctor

Lid sinds: 04-03-2012
37 bijdragen

De auto kwam binnen met de klacht dat de bak uit zichzelf terugschakelde onder het rijden en de aanduiding van de selectorhendel op het dashboard (de lampjes P,R,N,D,3,L) heen en weer flikkerde.

Bij de eerste poging om de bak uit te lezen ging spontaan het dimlicht aan als de diagnosestekker ingeplugd werd!!!

Na wat speurwerk in de bekabeling zijn er 2 kabelbreuken in de wielkast gerepareerd en was de bak wel uit te lezen. Het motormanagement gaf code P0700 en de automatische versnellingsbak P0706 geven (check shifter signal).

De selector-schakelaar in de versnellingsbak is vernieuwd omdat de aanduiding heen en weer knipperde hetgeen leek op vervuilde contacten, echter zonder resultaat.

Hierna zijn we verder gaan zoeken in bekabeling en hebben nog een voedingskabel vervangen ivm spanningsverlies. 

De bak schakelt mechanisch (nu weer) normaal met uitzondering van de standen 3 en L, die pakt hij niet. Tijdens het inschakelen van het contact zijn alle lampjes van de standen P t/m L omcirkeld wat wijst op een storing. Bij inschakelen naar R en D werkt alles normaal.

We hebben de gehele bekabeling doorgemeten en stekkeraansluitingen schoongemaakt. De code P0706 in de bak is wel te wissen maar komt daarna meteen weer terug. 

Kan iemand mij helpen aan een elektrisch schema van de versn.bak? Ik heb wel een beperkt schema, maar daar kunnen we niet zoveel mee.

 

Suggesties?

 

De eerste foto: Deze aanduiding komt bij de P en de N stand.

De tweede foto: De "R" aanduiding zoals het hoort.

De derde foto: Stand "D" zoals het hoort, maar ook bij inschakeling naar 3 en L blijft deze aanduiding staan.

 

 

Downloads (3)

  • img_2098.jpg
  • img_2099.jpg
  • img_2100.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.