Kraken achteras tijdens sturen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Berlingo
Type
Berlingo
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/5
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
855
Gepost: 30-06-2016 07:35
Professional

Rense2016


Golbach Service & Techniek
Universeel

Lid sinds: 07-03-2016
42 bijdragen

Goedemorgen mensen,

Ik zit met het volgende probleem. Ik heb een Citroen Berlingo binnen staan met de klacht dat het wiellager rechtsachter kapot zou zijn. Diagnose gesteld door de klant en de klant stond erop dat dit lager vervangen werd. Dit lager was inderdaad niet helemaal lekker meer en is daarom vervangen. Maar het krakende geluid blijft. Ik heb een rondje gereden met de auto en als er een bocht naar links word gemaakt is de auto stil, als er een bocht naar rechts gemaakt word komt er een krakend geluid vanaf de achterkant.

Nu heb ik het vermoeden dat dit geluid veroorzaak word door de achteras. Door de ophangrubbers van de as of door de rubbers in de torsie as zelf.

Is iemand bekend met dit probleem? Is er een manier op te beoordelen of het de as is of de ophanging van de as zonder de as te hoeven vervangen?

En weet iemand mogelijk een oplossing om het kraken te verhelpen, op een bepaalde plek een smeerpunt monteren?

Alvast bedankt voor alle tips en adviezen.

Mvg, Rense

Gemeten

Proefrit

Bijgewerkt door Rense2016 op 30-06-2016 11:30
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.