Slaat niet aan/ valt uit bij koude start.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Berlingo
Type
Berlingo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/5
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
642
Gepost: 06-02-2020 11:40
Professional

WouRou


Anders/Overig

Lid sinds: 13-12-2019
11 bijdragen

Hallo,

 

Voertuig is binnengekomen met probleem niet kunnen starten 's ochtends. Na div. malen proberen te starten slaat de motor aan.

Voertuig word 's ochtends eerste keer gestart. Motor draait dan goed rond en abrupt tijdens vasthouden sleutel op startpositie stopt motor met rondgaan. Nog steeds de sleutel in startpositie en motor gaat weer rond. ( slaat nog niet aan ). Dan als er opnieuw gestart word, auto is dan weer van en op contact gezet geworden, herhaalt het zich weer. Nogmaals starten en dan slaat de motor aan maar valt na 2 a 3 sec. weer uit. In het moment dat de motor even loopt, loopt deze wel goed. Daarna word er weer gestart, motor slaat aan en blijft weer iets langer lopen, 5 a 10 sec, en valt weer uit. Motor weer starten, slaat aan en loopt dan voor 1 a 2 minuten. Dan valt het voertuig weer uit. De volgende start poging slaat de motor weer netjes aan en blijft deze lopen. 

Als het voertuig dan  een halve tot hele werkdag stilstaat, 4 - 8 uur, kan er iedere keer gewoon gestart worden. Gaat hier een nacht overheen en staat het voertuig buiten ( overnachten in de werkplaats blijft het voertuig goed ) dan doet zich hetzelfde probleem zich weer voor.

Uitgelezen met TEXA, bij systeemscan kan uitleesapparatuur geen juist motorregelapparaat vinden. Uitlezen van alleen motorregelapparaat, Bosch EDC 16 C34, komt foutcode P0606 naar voren. Dit is ook de enige fout en op moment van uitlezen, voertuig 1e keer gestart, is de fout opgeslagen en niet actief. Parameters gecontroleerd op plausibele waardes. Sensoren lijken daarbij in orde. 

Wie kent dit probleem en/of kan ons daarbij helpen?

 

Bedankt.

Uitgelezen met

TEXA

Foutcodes

P0606

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.