Accuspanning van Occasions

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C1
Type
C1
Uitvoering
-
Reacties
29
Bekeken
2128
Gepost: 28-11-2016 10:50
Professional

EWo

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 25-11-2016
5 bijdragen

Hallo,

Ik ben opzoek naar jullie ervaringen met het onderstaande probleem:

Leeglopende accu’s van (langer) stilstaande occasions.

Dit is een niet-voertuig gerelateerde vraag! De vraag geldt voor alle type auto's.

Niet elke auto wordt natuurlijk even snel verkocht, sommige staan weken, sommige maanden. Bij ons staan de occasions gewoon buiten zonder druppellader (want, onhandig).
Op den duur loopt vaak de accuspanning terug. Vooral bij auto’s met een hogere alarmklasse, achteraf ingebouwde stroomtrekkers of simpelweg een wat oudere accu. Dit is vervelende, omdat de auto dan natuurlijk niet wil starten wanneer er onaangekondigd een geïnteresseerde langskomt. Ook kost het (alles bij elkaar) aardig wat tijd om klokjes weer goed te zetten, radio’s weer in te stellen, soms motorstoringen te wissen, accu’s op te laden etc..

Hoe vaak lopen jullie tegen dit probleem aan? Ik hoop dat ik niet de enige ben die dit als een probleem ervaart.
Hoe lossen jullie dit op? Zoals ik al zei vind ik het erg onhandig om buiten te gaan werken met druppelladers en snoeren etc. Ook kost het aardig wat tijd om de auto’s te laten lopen, of een korte rit mee te rijden. Bovendien staan ze vaak achter elkaar geparkeerd…

 

Graag jullie ervaringen!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.