Airco werkt zo goed als niet .

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C3
Type
Picasso
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
541
Gepost: 10-10-2019 16:06
Professional

Mobitech

Zaakvoerder
Mobitech
Universeel

Lid sinds: 12-04-2016
19 bijdragen

Een C 3 Picassootje met manuele airco, deze werkt niet. Airco werd in andere garage al gevuld, bij het aanzetten van de airco slaat de magneetkoppeling in. Heel even een beetje koeling, maar dan niks meer. Volgens klant werd een lekstop-product en fluo samen met het gas toegevoegd, maar was er vóór de vulling eigenlijk geen gas tekort. Hebben daar ook de pomp vervangen, zonder resultaat. Durf dit mengel niet in mijn machine te trekken ... :-) . . Komt volgende week terug binnen om grondiger na te kijken, vandaar de vraag naar wat ideeën. Alvast van harte bedankt voor het meedenken ! 

Gemeten

Magneetkoppeling werkt ok, ventilator condensor werkt, aanvraag airco komt binnen in de BSI. Vultoestel aangesloten om drukken te controleren : lage druk zakt naar 0,5 bar, hoge druk blijft steken rond de 6 bar. ( vandaar waarschijnlijk de vervanging van de compressor ) ( omgevingstemperatuur 15 °c ) . Zou het expansieventiel defect kunnen zijn ? ( of moet de hoge druk dan verder oplopen als dit klem zit ? ) Lijkt een compressor met variabele slag te zijn, iemand een schema waar ik mee aan de slag kan, wat zou ik aan de aansluiting van het variabele gedeelte moeten meten ?

Uitgelezen met

Snap- on

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.