Automaatstoring

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C3
Type
C3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/5
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
802
Gepost: 02-01-2020 12:24
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
53 bijdragen

Beste techneuten,

we hebben deze C3 binnen staan met een automaatstoring. Het is een volautomaat(lijkt op een renaultbak) Het volgende is waargenomen: Pook zit vast in P, geen informatie in display van de pook stand, schakelt een beetje hard in 1, pakt zijn laatste versnelling niet.

Uitlezen met de kast is niet mogelijk, geen communicatie geeft ie aan. Dat betekend voor mij: spanningsprobleem ecu, massaprobleem ecu of een kapotte ecu. Bij de bekende ecu reperateur is niets bekend.

De volgende storingen komen vanuit de andere ECU's:

BSI; F016; geen comm met ecu automaat

Motor: U1309; storing signaal motorkoppel

Motor; U0103; comm storing met ecu automaat

Verder zit er nog een storing in over de thermostaat maar die komt later nog wel aan bod

Weet iemand of er op meer en op welke penverbinden spanning moet komen van de Ecu. Of wat ik nog meer kan nameten of dat er andere problemen bekend zouden moeten zijn.

Alvast bedankt! 

 

Gemeten

pen 27 zou plus moeten zijn en is goed, zelfs met 12V lampje gaat ie goed branden pen 28 zou massa moeten zijn, die gaf niet heel goed en had een 4 Ohm weerstand richting carrosserie. Extra omleiding gemaakt maar zonder resultaat.

Uitgelezen met

Autel Maxisys

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.