C3 instrumentenpaneel/bsi

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C3
Type
C3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/10
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
366
Gepost: 06-02-2020 15:52
Professional

Diesveld

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 07-01-2016
17 bijdragen

Goedemiddag professionals,

Wij hebben hier een vervelende C3 staan waarvan BSI storingen gaf en diverse functies niet meer werkte . Hierom hebben wij de BSI samen met de motor ecu, contactslot, immobiliserring en sleutels vervangen door een 2ehands set. Sindsdien loopt de auto weer en werken nagenoeg alle functies behalve het instrumentenpaneel, gevarenlichten, en de centrale vergrendeling knop midden op het dashboard.

Wanneer de deur geopend word schakelt er in de BSI een relais in welke spanning zet op zekering 14 en 15, deze spanning word gekenmerkt door "+VAN" in de schema's en zet ondermeer het instrumentenpaneel en de radio aan. 
Dit relais kan ook getriggerd worden, zonder het contact te bedienen,  door de binnenverlichting, cv knop midden op dashboard of de gevarenlichtenschakelaar te bedienen.

Ook blijft het instrumentenpaneel, zowel door hem te triggeren als hierboven of door het contact aan te zetten, geen waardevolle informatie aangeven, hij blijft altijd de volgende waarden aangeven: handrem lampje, verlichtings lampje, passagiersairbag lampje, asr lampje, temperatuur 1 streep, brandstofniveau laag waarschuwigs lampje knippert en het oliepeilniveau enkel streepjes die blijven knipperen. De snelheid en toerental blijven op 0 staan.

Het lijkt of het instrumentenpaneel geen contact heeft met de bsi, echter wanneer ik hem met de computer aan stuur kan ik wel elk lampje en snelheid laten zien.
Ik heb gehoord over defecte instrumentenpanelen of dat ze ingeleerd moeten worden aan de BSI echter vind ik het vreemd dat dit ook de problemen met de binnenverlichting zou veroorzaken. Dit lijkt mij meer een BSI probleem gezien deze een relais inschakelt.

Wie heeft hier een goede tip om deze probleemauto minder tijd op te laten slokken?

Uitgelezen met

Wurth WoW

Foutcodes

Zie bijlage

Downloads (1)

  • c3-int-06-02-2020.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.