Geen communicatie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C3
Type
C3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014/3
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
460
Gepost: 08-11-2019 19:21
Professional

Mgen

Diagnosetechnicus
Autobedrijf Weijters en Jansen
Anders/Overig

Lid sinds: 04-05-2018
26 bijdragen

Goede avond,

Van de week een Citroen C3 binnen gekregen met motorstoring. Toen ik de auto uit wilde lezen, kwam ik er echter achter dat ik helemaal niet in de auto kan komen. Hij heeft zelfs geen communicatie met de bsi. Hierna het can bus signaal gemeten op pin 3 en 8 van de diagnose stekker. Hieruit bleek dat de weerstand 120 ohm was. Echter toen ik ging meten op de motor ecu, was de weerstand op datzelfde can netwerk 60 Ohm. Daarna gaan meten op de bsi. Op de bekabeling van de bsi naar de ecu staat 60 ohm, maar op de bekabeling naar de diagnose stekker 120 ohm. Ook meet ik geen connectie over de bsi tussen de can naar de ecu en de can naar de diagnose stekker. 

Zelf denk ik dat de bsi kapot is, maar graag zou ik bevestiging willen dat ik de goede diagnose heb gesteld of dat iemand misschien een andere denkwijze heeft

 

Uitgelezen met

Snap On en Delphi

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.