Arm mengsel bij volgas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C4 Picasso
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
48
Bekeken
1194
Gepost: 06-07-2020 22:44
Professional

HENKJCS

Diagnosetechnicus
JCS Service
Universeel

Lid sinds: 07-10-2015
114 bijdragen

Hallo,

Wij hebben het volgende probleem met deze auto. Bij volgas geven in zijn 2e versnelling met een laag toerental geeft de auto backfires, stottert en houd in. Dit komt ook in de 1e versnelling, bij wegrijden, en in de 3e versnelling voor.

In de data zien wij dat allebei de lambdasondes naar een arm mengsel gaan in deze periode.

Dus bij volgas en een motor die laag toeren draait een langere tijd een arm mengsel. Na 2 a 3 seconden pakt de motor weer op en hoger in toeren merk je niks. 

Het volgende gecontroleerd: Map-sensor en uitgewisseld met een andere auto, Lambdasondes gecontroleerd met een klein beetje remreiniger in de inlaat schieten allebei snel naar rijk, carterventilatie, timing, KVL-temp sensor en de brandstofdruk. Op de brandstofdruk NA is alles in orde.

Brandstofdruk moet zijn 3.5 bar (staat in autodata). Wij meten 2.2/2.5bar. Injectoren laten testen zijn in orde. Brandstof aanvoer leidingen doorgespoten en zijn open. Brandstoftank en pomp gecontroleerd en bij het filter van de pomp hebben we lichte vervuiling waargenomen. Nieuwe opvoerpomp gemonteerd en de druk blijft 2.2/2.5 bar. Voeding van de pomp belast gemeten en is 13.4 volt.

Dit brandstof systeem heeft geen retour en heeft een mechanische brandstofdruk regelaar in de pomp. Er zit ook geen brandstoffilter op.

Gemeten

Zie bovenstaande

Uitgelezen met

Snap-On en Autel

Foutcodes

Geen!!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.