Handrem Storing kalibratie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C4 Picasso
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
977
Gepost: 03-03-2022 09:42
Professional

Tiersma

Monteur
Universeel

Lid sinds: 03-05-2012
14 bijdragen

Hallo,

De storing C155A is ontstaan na het vervangen van de remblokken achter.

Hierbij is de elek.handrem met de KTS in stand 1 gezet(kabels lossen).  En na het vervangen stap 2 (kabels aantrekken) uitgevoerd.

Na het doorlopen van stap 2 ontstond de storing C155A Elek. parkeerrem niet gekalibreerd. Deze storing is niet te wissen. Meerdere keren op verschillende manieren de elek. parkeerrem proberen te kalibreren zonder succes.

Met de actuator test kan de parkeerrem zonder problemen vast en los gezet worden. De remkabels, remklauwen en remblokken zijn gangbaar en goed gemonteerd.

Elke keer als het menu van kalibreren wordt doorlopen komt de fout C1550: remkabel foutief. Deze fout is daarna wel te wissen.

Auto is bij de Dealer geweest voor software update en het kalibreren van de parkeerrem dit ook zonder succes. Advies van de dealer canbus communicatie controleren.

Alle voedingen en massa's op de parkeerremmodule gecontroleerd, ook tijdens het kalibratieproces. Ook de canbus communicatie gecontroleerd. Geen afwijkingen zichtbaar.

Vervolgens de keuze gemaakt om een gebruikte parkeerremmodule te plaatsen. Na het vervangen van de module zijn er geen storingen meer aanwezig. Maar om de parkeerrem werkend te krijgen moet stap 2 remkabels aantrekken worden doorlopen. Hierna ontstaat de fout C155A weer. En zijn we weer terug bij af. 

Hoop dat jullie ons kunnen  helpen met deze storing.

Gemeten

Voedingen, massa, canbus en stroomafname op parkeerremmodule. Voedingen, massa en canbus op ABS.

Uitgelezen met

Bosch KTS, SnapOn

Foutcodes

C155A: Elek. parkeerrem niet gekalibreerd C1550: Remkabel fout

Downloads (1)

  • canbus-c4.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.