Stuurhoek sensor en Can-bus storingen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C4 Picasso
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
503
Gepost: 05-01-2021 15:30
Professional

JasperBeelen

Autotechnicus
Vakgarage Van Der Klij
Anders/Overig

Lid sinds: 07-11-2019
30 bijdragen

Beste leden,

Wij zitten met een probleem auto waar we niet meer uitkomen. Het gaat om een Citreon c4 

Historie:

Auto is bij de dealer geweest voor een software update. Bij de dealer constateerde ze dat er verschillende draden geoxideerd waren links onder de paravan. Draden hebben ze gemaakt en de software update uitgevoerd

2 maanden later kwam de klant terug met parkeerrem en ABS/ESP storingen. Na lang zoeken bleek dat er nog meer draden links onder de paravan geoxideerd waren en de draden die gemaakt waren door de dealer gemaakt waren met behulp van soldeerhulzen (ook de canbus draden). We hebben alles geoxideerde draden en de draden die gemaakt zijn met behulp van soldeerhulzen vervangen en opnieuw gesoldeerd. Maar dit heeft het probleem nog niet opgelost

 

 

We blijven een terugkomende stuurhoeksensor storing (C1136) hebben en verschillende Can-Bus storingen tussen de stuurhoek sensor / parkeerrem en abs/esp.

Bet behulp van schema's hebben we bijna alle draden doorgemeten en alles lijkt er op dat het goed is.  

 Hebben jullie nog tips om naar te kijken? Misschien dat er een module defect is? Stuurhoek sensor is vervangen voor een gebruikte en de abs pomp is opgestuurd naar actronics maar daar concludeerde ze dat er niks mee aan de hand is.

Uitgelezen met

Hella Gutman

Foutcodes

C1136 U1219 U1305 U1219

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.