C5 loopt op 3 cil. en schakelt slecht

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C5
Type
C5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
9856
Gepost: 02-06-2008 22:35
Professional

arjan28

Lid sinds: 17-03-2008
14 bijdragen

Beste collega's,

Ik ben al enige tijd bezig met een C5 break, automaat (van familie). Deze heeft als klacht dat hij vaak in de opwarmperiode op 3 cilinders gaat lopen. Het MM-lampje gaat dan aan en de melding; STORING UITLAATGAS, komt in beeld. Als je de motor dan uitzet en opnieuw start is het probleem over en loopt de motor weer normaal.

Met uitlezen kwamen er storingen naar voren ivm ontsteekonderdrukking. Als eerste dacht ik aan de bobine, dus die heb ik samen met de bougies verv.

De auto kwam enige tijd later weer met hetzelfde probleem en er werd ook bij verteld dat de automaatbak niet goed schakelde: kick-down weigerde vaak en lock-up (of hoogste versn.) weigerde ook vaak op de snelweg. Hiervoor heb ik de bakolie in elk geval ververst, maar ik had ook de storingscode U1209 (een voor mij onbekende code). Wat betreft de motor stond er een storing in van een inspuitventiel van de 2e cil. Ook deze heb ik verv. en was ook niet de oplossing. Op advies van de dealer reiniger voor de klepstoters toegevoegd. Heeft ook niet geholpen.En verder heb ik nog de BDP-gever en de nokkenas-sensor verv.

Wie kan mij verder helpen. En kan iemand mij vertellen of de motorstoring en die van de automaat iets met elkaar te maken kunnen hebben?

Alvast bedankt,groeten Arjan.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken