2massavliegwiel ombouwen naar normaal vliegwiel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Jumper
Type
Jumper
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/1
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
2425
Gepost: 26-10-2015 14:20
Professional

Andre72

Chef werkplaats
Autobedrijf Jos Bongers
Universeel

Lid sinds: 22-09-2009
78 bijdragen

Heb een vraag omtrent het evt ombouwen van een 2-massavliegwiel naar een normaal vliegwiel,

het gaat hier om een Citroen Jumper uit 2011 met een 120PK sterke motor waarin een massavliegwiel af fabriek gemonteerd zit , aangezien dit wiel nu defect is na ongeveer 90.000km

zal het vervangen moeten worden , nu is echter mijn vraag zijn mensen hier op het forum die er ervaring mee hebben om dit vliegwiel te vervangen voor een normaal vliegwiel .

Dit omdat het toch met enige regelmaat voorkomt dat dit onderdeel sneller defect gaat dan de normale uitvoering van het "oude" vliegwiel 

Ik weet dat het vliegwiel uit de 100pk versie een gewone is en deze past ook op de 120pk versie , maar is dit technisch ook verantwoord om te doen , aangezien deze reparatie nogal een flinke ingreep is qua tijd bij dit voertuig , en dat de klant er ook niets mee opschiet als het er toch weer onderuit moet na een tijdje omdat het niet werkt .

Graag zie ik jullie reactie's dan ook tegemoet .

Mvg Andre

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken