Citroën jumper start niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Jumper
Type
Jumper
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
15
Bekeken
7931
Gepost: 07-11-2013 16:16
Professional

IvoVanOevelen

Lid sinds: 06-11-2013
5 bijdragen

 Hallo,

Ik heb hier een jumper (2.2 HDI, 88kw) die niet wil starten.
Als ik wil starten en wacht tot het gloeilampje uitgaat wil de motor helemaal niet aanslaan. Als ik direct start zonder gloeien lijkt hij te willen aanslaan gedurende een paar seconden maar het lukt hem niet.

Alle zekeringen gecontrolleerd en zijn goed. (in de motorruimte, onder dashboard en 3 zekeringen bij batterij) Ik heb de zekeringkast in de motorruimte ook nieuw gezet, zonder resultaat.

Massakabel aan de versnellingsbak is in orde.

Na wat opzoekwerk op deze website ben ik hier terechtgekomen: http://www.amtgarageforum.nl/citroen/jumper/motor-slaat-niet-meer-aan-32936.html

Ik heb de elektronische eenheid motor eraf gehaald en de code gecontrolleerd zoals het stond aangegeven in het document dat door techraad is bijgevoegd. De code is 0m355. Kan iemand mij zeggen of deze vervangen moet worden of niet? de "m" in deze code zou op de maand moeten wijzen maar dan zouden er 13 maanden moeten zijn.

Verder heb ik ook de kabelboom gecontrolleerd rond de ABS pomp, hier was nergens schade aan te zien.

heeft iemand hier ervaring mee? Alle inbreng is welkom.
Alvast bedankt,

Ivo
 

Gemeten

- Correctie van verstuivers: 0 mm³ - brandstofhoeveelheid: 29.6 mm³/ verstuiver - gewenste brandstofhoeveelheid: 32mm³/vestuiver - motor warm up: defect - brandstofdruk: 400 bar - gewenste brandstofdruk: 370 bar - starten motor: niet toegestaan - temp. gasoline AD/C: 460°C - dieseltemp. : 52°C

Uitgelezen met

Autoboss V30 en Multi-tester pro

Foutcodes

P0200 en D601

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken