Meerdere foutcode's en uitvallen tijdens rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Jumper
Type
Jumper
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
394
Gepost: 16-04-2020 17:32
Professional

Mischa91

Directeur / eigenaar
Autotech Groen

Lid sinds: 05-08-2013
189 bijdragen

Deze Citroën is binnengekomen met dat hij plotseling uitviel en alle lampjes op het dashboard gingen branden. Hierna opnieuw gestart en naar ons toegereden zonder problemen.

Hierop uitgelezen en meerdere foutcode's gevonden van een vorige reparatie en huidige foutcode's op de EGR + op de KAM controle. Hierop EGR gedemonteerd en open gemaakt, deze was vol water gelopen. Pin in de stekker van de EGR was afgebroken en in de connector achtergebleven dus zodoende een nieuwe stekker eraan gesoldeerd. Hierna met de bus gereden en geen problemen. Weer meegegeven aan de klant en die heeft een hele dag gereden en een dag later was het probleem er weer. 

Hierop een aantal dingen gecontroleerd :

5 volt circuit EGR = goed

Massa + aansturing ECU = goed

Zekering kast + stekkers ECU geen vocht of sporen daarvan

Deel kabelboom ECU visueel gecontroleerd en geen rare dingen gevonden

Nou heb ik het zelf 1x meegemaakt dat hij even kort uitviel en gelijk weer doorging maar helaas daarna niet weer. Het is meestal gewoon goed.

Ik hoop dat jullie mij een zetje in de goede richting kunnen geven. Alvast bedankt!

 

Uitgelezen met

Hella, Launch

Foutcodes

P0683 - Voorgloei relais control- permanent P0403 - EGR klep controle - sporadisch P0405 - EGR klep positie - sporadisch P0404 - EGR Klep positie signaal, gevraagde positie niet haalbaar - sporadisch P0564 Cruise control - sporadisch P0603 - Controle unit KAM - sporadisch

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.