Motor slaat niet meer volledig aan

Citroën
Merk
Citroën
Model
Jumpy
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
154
Gepost: 08-07-2024 12:37
Professional

Timmerklits

Zaakvoerder
Timmermans Powerbox Tuning
Universeel

Lid sinds: 26-05-2011
102 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier een jumpy die binngetakeld is, klant dacht eerst dat zijn batterij slecht was (motor was stilgevallen), zet er een nieuwe batterij in en hij startte weer, tot de dag erna hij weer niet aansloeg of stilviel. Dus hij dacht mss de alternator en zo bij mij gekomen.

Echter de batterij is goed, de motor draait goed rond, als je start , slaat hij zo heel even aan maar valt dadelijk stil.

Wat mij opvalt is dat er geen druk op het opvoerpeertje zit, ik kan deze telkens helemaal opppompen en dat duur toch even voor dat er druk is, ik had de filter er al eens uitgehaald om te zien of er toch wel iets uitkwam en dat was wel.

Heeft deze een opvoerpomp in de tank zitten of zuigt de injectiepomp zelf aan? Ik zie naar de tank er zo maar 1 fiche naartoe gaan en dat is van het vlotterniveau, zijn ook maar twee kabels, maar mogelijk loopt er nog iets van boven (bovenkant kan je niet aan vanuit de wagen, dan zal de tank eronderuit al moeten).

 

Bij aankomst zaten er wel 3 fouten in, maar of dat er mee te maken heeft weet ik niet zo dadelijk, deze zijn nu nog niet teruggekomen bij het proberen.

 

Iemand een idee wat het kan zijn mss, ik zit mss op het verkeerde pad met dat peertje, maar het lijkt mij toch raar dat ik die zo kan oppompen nog.

het is ook gek dat hij toch telkens verbranding heeft bij het starten maar hij pakt niet over, of er werkt iets tegen, (geen brandstof of egr die open staat geen idee), 

Als injectors te veel weg zouden lekken, denk ik dat hij ook niet telkens zo zou aanpakken bij het starten

 

 

 

Uitgelezen met

Maxysis 9008pro

Foutcodes

P050B (interval) Bewaking start, starten duurt te lang P129F (interval) Luchtcircuit, hoeveelheid schone lucht groter dan richtwaarde apv P2125 (interval) luchtdoseerklep afwijking bij het inleren van een van de twee aaanslagen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken