Terugkeerende dtc P0411

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Saxo
Type
Saxo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/6
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
4013
Gepost: 01-07-2013 20:21
Professional

Monteurtje

Lid sinds: 29-01-2011
2087 bijdragen

Heren,

 

Ik heb hier een Citroën Saxo Ph2 (heldere koplampen).

Organisatie/OPR nummer is 9938

Met een terugkeerende foutcode op de secundaire luchtpomp. De foutcode is P0411, de interval tot het opnieuw branden van het MIL lamp is ca 300km, op dat punt wordt de pomp getest voor de readiniss test, en mislukt waardoor dtc P0411 wordt opgeslagen

 

De eerste keer dat de fout er in zat, stond de luchtpomp vol met water. Hier op het systeem droog en schoon gemaakt, en de pomp vervangen. Hierna is het een klein half jaar goed gegaan. Helaas kwam een paar maand geleden de fout er weer in, en stond de pomp vol met ijswater. Weer alles schoon gemaakt en de pomp vervangen, incl de klep op de uitlaat (deze was lek). Hierna geen water meer in de luchtpomp gezien, helaas komt de dtc p0411 wel terug. Ik ben aan het meten gegaan, en kwam tot de conclusie dat de voedingsdraad van het relais een onderbreking cq weerstand had, deze draad heb ik vervangen vanaf het knooppunt tot aan de stekker van het relais.  Als ik zelf de schakeldraad van het relais aan massa leg dan draad de pomp. Ik heb nu 2x de pomp horen draaien toen ik de auto op het contact heb gezet.

 

Wat mij opviel is dat de klep op de uitlaat niet open gaat als de pomp gaat draaien. Met andere woorden, of de klep gaat te zwaar of de pomp heeft onvoldoende opbrengst. Helaas zijn beide vervangen voor NIEUWE ORGINELE onderdelen. De slang van de pomp tot aan de klep is dicht (getest met rookmachine) net als de klem van de slan op de klep. Het pijpje dat van de klep naar het spruitstuk gaat zit ook NIET dicht. 

Oh ja, de zekering is heel

In het kort

Pomp en klep vervangen, bedrading van het relais hersteld, pomp draait, maar klep gaat niet open, waardoor het systeem weer een fout op de luchtpomp zet ( P0411)

 

Iemand enig idee ?

Uitgelezen met

Diagbox

Foutcodes

P0411

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken