CO te hoog op toeren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Xantia
Type
Xantia
Uitvoering
-
Bouwjaar
1994/10
Brandstof
Benzine
Reacties
30
Bekeken
1655
Gepost: 23-11-2018 19:34
Professional

n350

Lid sinds: 07-06-2014
223 bijdragen

Deze Xantia kwam bij mij voor de APK en het grootste probleem waren de uitlaat gassen. Stationair was het CO 0,57%, net goed dus, maar op toeren loopt het CO op naar 3%. Nu is dit een beetje een eigenwijze klant want hij had hem al ergens anders laten keuren en daar hadden ze hem ook al afgekeurd en hij had er ondertussen Aspen in de tank gegooid in de hoop hem bij mij goed gekeurd te krijgen, maar helaas ( nu weer Shell).  Als ik de carterventilatie los trok ging het CO stationair naar beneden, maar op toeren nog niet goed. De klant wilde er een imitatie kat met lambdasonde onder hebben, dus die zit er nu ook onder ( ik vertelde hem al dat dat niet zo helpen). Nu is het CO stationair praktisch 0% maar op toeren nog niet goed. De motor loopt en start goed en rijdt fantastisch.

De lambdasonde pendelt stationair  wel enigsins maar op toeren staat hij vast op 900 mV. Als ik de lambdasonde manipuleer, d.m.v. een regelbare weerstand de spanning te verlagen blijft het CO hoog ook al leg ik de draad aan massa, dan nog blijft het CO gehalte hoog. 

Stationair

CO 0%

CO2 13,5%

HC 43 ppm

O2 1,43%

lambda 1.073

Verhoogd

CO 2,88%

CO2 12,8%

HC 102ppm

O2 0.19%

Lambda 0,922

Mengsel blijft met het uitlezen op arm staan met oude en nieuwe lambdasonde.

Heeft iemand ervaring of de klepspeling invloed kan hebben, het is best veel werk om het te controleren en te stellen (nokkenas moet eraf i.v.m. plaatjes)

Ik twijfel nu langzaam aan aan de computer of deze het lambda signaal wel verwerkt.

Gemeten

Uitlaatspruitstuk met rook machine Distributie timing Compressie 10,5 bar Druk op cilinder voor lekkage op zuigerveren en kleppen. Lambda sonde met de scope Bekabeling van lambadasonde naar computer MAP sensor is goed Brandstofdruk regelaar Koolstoffilter los gekoppeld Bougies Accu al een nacht los geweest om te resetten

Uitgelezen met

Snap on mt 2500

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.