slaat eerste startpoging niet aan, tweede wel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Captiva
Type
Captiva
Uitvoering
3.2i Executive
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
840
Gepost: 25-02-2020 09:35
Professional

newo


Universeel

Lid sinds: 30-01-2008
64 bijdragen

Goedemorgen,

Een tijdje terug hebben wij diagnose gedaan aan een Captiva die de eerste startpoging niet aan slaat. Als je direct erna nog een keer start slaat deze direct zonder problemen aan. De auto heeft een startknop dus bij het bedienen hiervan start hij enkele seconden lang.

Toen wij de auto uit hadden gelezen toen stond er een fout in van de brandstof/luchtmengsel. In de meetwaarde stond de motortemperatuur op -40. De sensor is vervangen, meetwaarde uitgelezen en adaptie gereset. Toen werkte bij ons alles weer super, dus de klant de auto weer gehaald. Na enkele weken deed het probleem zich weer voor. Als we hem nu uitlezen zijn er geen fouten en ook geen afwijkende meetwaarde dus geen idee wat de startproblemen veroorzaakt. Voor het gemak nemen wij de storing ook niet waar omdat hij het bij ons altijd goed doet. Om die reden hebben wij de klant gevraagd elke keer ergens anders te parkeren om invloed van buiten af uit te kunnen sluiten. Maar ook dit helpt niks.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Gemeten

alle meetwaarde zijn gecontroleerd op plausibiliteit. brandstof druk op galerij is al direct bij eerste startpoging goed

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P2177 brandstof/luchtmengsel te arm bij deellast

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.