airco-pomp slaat vast

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Leganza
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
4344
Gepost: 12-09-2005 19:55
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Wie heeft een verklaring voor het volgende.We hebben een nieuwe condensor en filter gepllatst in deze auto.De airco funktioneerde weer prima, echter een paar weken later na een lange rit begon de motor hevig in te houden bij het inschakelen van de airco.Het was net alsof- aldus de klant- de aircopomp onophoudelijk bleef inschakelen en zoveel vermogen vroeg dat de auto niet meer boven de 100 km wou.De airco uitgeschakeld en ook het motorvermogen weer terug.

Bij ons in de werkplaats bleek de airco niet meer te werken omdat de pomp ondertussen stuk was gegaan.Nieuwe pomp gemonterd en alles funktioneerde weer prima.Maar na 2 dagen een telefoontje dat de auto weer heftig reageerde op de airco en ook de airco pomp aan en uit sloeg.

Klant komt eerdaags weer langs en zou de airco niet meer aanzetten, maar de vraag is eigenlijk of iemand hier ervaring mee heeft.Er is volgens ons de juiste hoeveelheid koudemiddel ingekomen en ook volgens de voorschriften iets olie bijgevuld na het vervangen van het filter de eerste keer en de pomp de 2e keer.Drukken waren volgens ons ok en ook funktioneerde de airco bij ons goed.Al was het wel zo dat deze veel kouder werd als een paar weken terug.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken