Vermogensprobleem na belasten koude motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Orlando
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/6
Brandstof
LPG
Reacties
27
Bekeken
1896
Gepost: 19-11-2016 14:33
Professional

Sproet

EATer. Stek => 3kg, Apk keurmeester

Lid sinds: 24-11-2007
37 bijdragen

Beste Medeforummers ik hoop dat jullie mijn kunnen helpen met hetvolgende probleem,

 

Ik heb hier een Chervolet Orlando 1.8 16V (Motorcode F18D4) op Benzine/LPG.

 

De motor begint in te houden en valt uit op het moment dat hij belast wordt met koude motor.

 

Het gebeurd alsvolgd:

Als je de auto start start hij perfect zonder ratels ed. laat je de motor lopen zonder de motor te belasten "Lees onbelast gas geven heeft geen effect" maar als je de auto met koude motor start en je gaat rijden dan gaat hij na een meter of 100 behoorlijk inhouden en hierbij heb je het gevoel alsof hij verzuipt 

Als je nu de koppeling in moet trappen valt hij 100% uit hoe erg je je best ook doet om hem aan te houden. Als je hierna gaat starten klinkt hij redelijk compressieloos en moet je lang doorstarten "circa 10/20sec" voordat hij weer wakker wordt op dit moment heeft hij helemaal geen vermogen dan kan je net aan wegrijden als je genoeg toeren houdt "boven 2000rpm" dit blijft ongeveer tot 72graden koelvloeistof temperatuur en het probleem doet zich voor op Benzine en lpg. als de temperatuur van het koelvloeistof boven de 72graden is dan blijft de motor gewoon lopen alleen merk je dat hij soms een hikje heeft tijdens accelereren.

Bij uitlezen geen foutcodes

Ikzelf begin te twijfelen of de kleppen wel ver genoeg open gaan of dat de nokkenasverstelling moeilijk doet echter hoop ik dat iemand mijn op het goede pad kan zetten ;)

 

Alvast bedankt

Gemeten

Gasklep gecontroleerd/Schoongemaakt, Luchtfilter vervangen, Brandstoffilters vervangen, Bougies + Bobine vervangen, Gasinjectie afgekoppeld ter controle, Koelvloeistoftemp sensor vervangen, Inlaat gecontroleerd "de kleppen in de inlaat" Forte Motorflush gereinigd 5W30 C3 Olie erin

Uitgelezen met

Delphi DS150E en EOBD tester

Foutcodes

Geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.