Vreemd gerammel Daihatsu Move

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daihatsu
Merk
Daihatsu
Model
Move
Type
Move
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Reacties
5
Bekeken
4618
Gepost: 03-10-2002 22:30
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Een vreemd geluid bij een Move uit 1998 met 60000 km op de teller. Bij een laag toerental (t/m ca. 2500) accelereren dan rammelt er iets aan de rechtzijkant van de motorruimte. Met optrekken is het het ergst, maar in elke versnelling is de rammel waarneembaar. Het lijkt op pingelen maar dit is het niet, bij hogere toerentallen (ook volgas) is hij stil. Hij is tevens stil bij het nemen van een rotonde oid. Dus bij 40 in 3 gasgeven is rammelen, bij het nemen van de rotonde is hij stil (bij dezelfde snelheid). Maakt niet uit welke kant de bocht opgaat.

Ik heb de fusee's, remblokken, motorsteunen, schokdemper, stuurstangen, stabilisatorstangen, uitlaatsysteem etc gecontroleerd maar daar was niets vreemd te zien/horen (kloppen met hamer) Ook nergens speling waarneembaar.

Bij vooruit optrekken vanuit stilstand is het ook goed te horen, bij achteruitrijden echter niet!

Ik denk zelf alleen nog maar aan een koppeling (drukgroep/lager) maar voordat ik de boel losschroef ben ik benieuwd of er iemand met dit probleem ervaring heeft!

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen