Verlichting snelheidsmeter weigert soms

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
500
Type
500
Uitvoering
0.9 TwinAir BlackJ.
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
648
Gepost: 19-01-2022 14:10
Professional

Autoremco

Lid sinds: 04-11-2015
94 bijdragen

Complete tellerbak werkt perfect op 1 ding na

Soms werkt de verlichting van enkel de snelheidsmeter niet. Ook niet als je opnieuw het licht aanzet. In 99% van de gevallen werkt deze perfect. Verlichting van alle andere compenenten in de tellerbak werken wel. Geen fouten bij uitlezen. we hebben alleen niet uit kunnen lezen als de verlichting het niet doet want dat komt bij ons nooit voor.

Als de auto bij ons binnen is doet deze het uiteraard altijd  Ook na meerdere dagen testen. We hebben ook de lichtgevoelige sensor in de tellerbak al afgeplakt voor de zekerheid.

Tellerbak al 2x opgestuurd voor herstel maar ze kunnen niets vinden. Enige optie zou andere tellerbak zijn omdat waarschijnlijk ergens op de print iets fout zit.

Het blijft vreemd dat hij het hier dagen / wekenlang doet en de klant 100% zeker telkens na max 3 dagen een foto stuurt dat ie het niet doet

Het enige opvallende wat wij zien is dat de tellerverlichting bij het inschakelen van de gewone verlichting telkens een halve tel eerder aangaat dan de koplampen.  Echter in 1 op de 100 gevallen is dat niet. Dan gaan de koplampen een halve tel eerder aan.

Aangezien de sticker ook van de tellerbak af is wordt een zelfde zoeken een probleem. We hebben er een tellerbak bij die bij uitlezen hetzelfde componentnummer aangeeft maar daar werkt het infoscherm dan niet van als we deze inbouwen (enkel de achtergrondverlichting hiervan wel)

Wie heeft het verlossende antwoord want klakkeloos en op de gok een nieuwe tellerbak inbouwen is een te dure gok

Gemeten

Tellerbak 2x doorgemeten.

Uitgelezen met

Autel

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen