Brandstofdruk valt weg bij belasting

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Doblò
Type
Doblo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
590
Gepost: 28-03-2022 21:07
Professional

JasperBeelen

Autotechnicus
Vakgarage Van Der Klij
Anders/Overig

Lid sinds: 07-11-2019
36 bijdragen

Beste Leden,

Wij hebben in de werkplaats een fiat doblo met een 1.3 jtd motor. Het probleem met de auto is dat hij wel netjes start en stationair blijft lopen maar zodra je vermogen gaat vragen dan gaat hij in noodloop en slaat af. Er zit een foutcode in P0089 wat te maken heeft met de brandstofdruk.

Bij stationair is de verwachte waarde bijna het zelfde als de gemeten waarde. Maar zodra je het gas intrapt zakt de gemeten brandstofdruk in plaats van dat het stijgt.

We hebben de elektronische drukregelklep op de pomp vervangen maar zonder resultaat. 

Als ik de oude drukregelklep aan de stekker aansluit (Terwijl de nieuwe nog in de hogedrukpomp zit) dan gaat de brandstofdruk naar de 1000 bar toe stationair. Maar als ik dan de motor weer ga belasten dan zakt de druk weer weg. 

Ook hebben we een verstuiver retour test gedaan maar er was geen een injector die overmatig diesel retour stuurde. Het brandstof filter zit ook niet verstopt de diesel spuit er uit als je het contant uit een aan zet. 

Wat mij het probleem lijkt is een versleten hogedrukpomp. Maar het lijkt niet dat een versleten pomp nog 1000bar druk kan maken. 

Hebben jullie nog tips om het beter te kunnen uitsluiten voordat ik zomaar onderdelen ga vervangen.

Uitgelezen met

autel

Foutcodes

P0089 press. On injector support, with MPROP functioning, pressent,4

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.