Achteruitrijcamera monteren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Ducato
Type
Ducato
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/4
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
9675
Gepost: 20-06-2012 21:31
Professional

JorritTimmer

Diagnosetechnicus
Dealer

Lid sinds: 04-06-2012
26 bijdragen

Hallo mede forumleden,

Ik heb hier een Fiat Ducato staan, omgebouwd naar een camper door de fabrikant Adria. Klant wil een achteruitrijcamera opgebouwd hebben, montage is al gebeurd. Nu zit ik enkel nog met het probleem van waar de kabels door te voeren voor het beeldsignaal, is dit makkelijker door de cabine of is onderlangs de auto makkelijker, is er misschien een kabelgoot waar de rest ook loopt? Ik zeg er even bij, de auto is een buscamper dus het een en ander zit dichtgebouwd. Hierdoor kan ik ook niet zien of er ergens een kabelgoot door kan omdat anders de koelkast en dergelijke uitgebouwd dienen te worden.

Ook zit ik nog met de uitdaging van het achteruitrijsignaal, om de camera in te schakelen zodra hij achteruit gaat. Is dit het makkelijkste om via het achterlicht weg te pakken of is er ergens een connector voor in het schutbord of onder het dashboard waar hij aangesloten kan worden.

Schema's / tips / suggesties zijn van harte welkom!

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen