Service indicator niet te resetten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Ducato
Type
Ducato
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
23
Bekeken
1111
Gepost: 08-03-2021 13:24
Professional

Arno91

Diagnosetechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 14-05-2019
7 bijdragen

Goedendag,

Ik heb hier een Ducato (camper uitvoering) waarvan de service indicator niet te resetten is. Ik weet dat hier al meerdere topics over zijn geweest maar heb hierin helaas de oplossing niet gevonden, vandaar deze nieuwe topic.

Auto is voor onderhoud bij ons geweest en na uitvoeren van de servicebeurt moet natuurlijk de onderhoudsindicator gereset worden. De SERVICE melding in het instrumentenpaneel is zo weer gereset, maar de OLIE melding blijft en ook het olielampje knippert. In de motorelectronica diverse keren geprobeerd om de waarden van de olie te resetten. Na de reset geeft de auto aan dat laatste onderhoudsbeurt bij de huidige km-stand (72705) is gebeurd maar de volgende onderhoudsbeurt weer over 0km is en de melding 'laat motorolie verversen' en een knipperend olielampje blijft op het instrumentenpaneel.

 

Heeft iemand hier ervaring mee dat na het resetten van beide indicators toch de melding niet weg gaat?

Heb het al met meerdere testers geprobeerd maar helaas zonder succes.

 

Alvast bedankt voor het medenken en de hulp. :)

Uitgelezen met

Autel, Multi Diag, Hella Gutmann

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.