Valt uit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Panda
Type
Panda
Uitvoering
1.1 Active
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
685
Gepost: 15-05-2021 16:40
Professional

William88

medeeigenaar
Van eck automobielen
Universeel

Lid sinds: 08-09-2011
225 bijdragen

Beste AMTèrs,

We hebben hier een panda staan met het volgende probleem. Wanneer er plots gas gegeven lijkt hij te "stikken" in de lucht en valt uit. tevens valt hij 1 op de 5 keer uit bij het terugkomen op stationair toerental bijv. bij een stoplicht. Wordt het toerental rustig opgebouwd tot pakweg 900trm en trapt het gas dan plots in, pakt hij zonder aarzelen op.

Zodra hij warm is wordt dit allen wat erger. Verder rijdt en trekt hij als een zonnetje en loopt perfect stationair mits hij niet afslaat.

Geen foutcodes opgeslagen in de ecu.

Gaskleppenhuis vervangen, Mapsensor vervangen, Distributie vervangen en timing gecontroleerd, Lambdasonde uitgewisseld, Vaccuumslangen afgeknepen, Stekkers ecu gecontroleerd. 

Niets helpt tot nu toe. Via de obd tester data bekeken maar ook deze lijkt te kloppen zoals: Watertemperatuur, Inlaatlucht temperatuur, Map werkt, lambda sensor pendelt binnen de waardes en het toerental stationair staat op 770trm dus ook dit is prima.

Wie heeft dit eerder meegemaakt of wat kan het zijn? 

Uitgelezen met

x431

Foutcodes

Geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen