Ophangingstest in de keuring (enkel in België)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Punto
Type
Punto
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
4659
Gepost: 19-03-2008 20:57
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
hallo,

vandaag moest er een demo Grande Punto (sport) met (tegen dat hij aan de keuring was 15km op de teller) naar de keuring. En jawel, een opmerking voor de ophangingstest! Na 4 maal proberen ging er iemand achteraan in de wagen gaan zitten. En toen nog was het niet ok. Ze hebben de wagen dan wel gekeurd maar de opmerking "ophangingstest onvoldoende" staat er wel op. Niet echt leuk als je een nieuwe wagen levert...

In de keuring zeggen ze dat het ligt aan de laagprofielbanden. Maar die liggen er wel af fabriek op... 't staat zo op het gelijkvormigheidsattest.

We hebben hier vroeger al regelmatig problemen mee gehad met de punto I.

Laast met een idea met 16" velgen. Toen hebben we 2 nieuwe schokdempers gemonteerd, maar terug afgekeurd, toen hebben een reservewiel opgevuld met water, een volle brandstoftank, en dan direct gekeurd.

Maar voor een nieuwe wagen kan dit toch echt niet? De wagen is 100% in orde. Maar op de keuring zeggen ze onvoldoende wegcontact, de wagen zou onveilig zijn om mee te rijden. De wagen is toch gehomologeerd voor belgië, dus moet hij toch door de keuring komen als hij 100% in orde is.

En ik kan je verzekeren, zo'n Grande Punto Sport houdt heeeel goed aan de baan!

Zijn er nog met dit probleem? En wat doen jullie eraan. 't lijkt altijd maar erger te worden. Een grote zware wagen is dan bijna zo goed als zeker altijd gekeurd, zelfs met versleten schokdempers.

We hebben hierover een mail gestuurd naar de keuring en naar de goca.

Alvast bedankt voor de reacties.

PS.: ik heb verstaan dat de jaarlijkse keuring in nederland heel anders ligt dan in belgië. In belgië moeten we dus elk jaar naar een keuringsstation (van de overheid) waar ze je wagen keuren of afkeuren.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken