probleem met koeling na vv koppakking

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Punto
Type
Punto
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996
Brandstof
Benzine
Reacties
17
Bekeken
5148
Gepost: 02-11-2005 23:35
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Ik heb de koppakking vervangen van een punto 60. De auto vertoonde alle symptonen van een lekke koppakking. Maar nu hij weer in elkaar zit, zit ik met een probleem met de koeling. De auto begint continu te koken.

De termostaat werkt goed, net als de water pomp. De koelvin slaat op rare tijden aan, de ene keer bij 90 graden de andere keer pas als hij al staat te koken. maar de termo switch is goed. hij doet het ook als ik de vin continu laat draaien. Hij begint het water met een grote kracht uit het expansie vat te duwen. zonder echt lucht te happen. hij krijgt dus ergens anders zijn lucht vandaan. maar als ik het systeem onder druk zet, blijft hij daar gewoon goed op en lekt er niks.

Nou dacht ik eerst aan een lek inlaat spruitstuk omdat daar de by-pass van het koelsysteem langs loopt, maar ook dat blijkt het niet te zijn.

heeft iemand suggesties??

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.