Stilgevallen, niet meer aanslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Talento
Type
Talento
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Diesel
Reacties
80
Bekeken
1541
Gepost: 24-02-2021 23:25
Professional

Mischa91

Directeur / eigenaar
Autotech Groen

Lid sinds: 05-08-2013
494 bijdragen

Hallo allen,

Deze auto is via een andere garage bij mij terecht gekomen. De klant is pools en het is moeilijk om het goede verhaal te achterhalen maar het is ongeveer de volgende versie :

Auto is een goede week geleden vanuit polen naar nederland komen rijden, in Polen gingen in 1x allerlei lampjes branden in het dashboard, daar naar de dealer geweest, die hebben gekeken en alles gewist maar konden niets vinden.

Tijdens de rit naar nederland geen bijzonderheden. In nederland een aantal dagen gereden zonder problemen. Gisterochtend naar het werk gereden zonder problemen, op de terugweg getankt, ongeveer 30km gereden en op de A7 gestrand. De motor viel uit op de snelweg en sloeg niet meer aan.

Toen de auto bij mij kwam sloeg hij nog heel kort aan (4-5 seconden) en viel daarna uit, gas geven kon niet. Na een aantal dingen geprobeerd te hebben slaat hij helemaal niet meer aan. 

Er zijn geen foutcodes aanwezig en heb een hoop dingen gecontroleerd maar kom even niet verder, heb het vermoeden van de hogedrukpomp maar kan dit niet nog met zekerheid zeggen.

Gecontroleerd :

Druk opvoerpomp (3.7 bar, ook tijdens starten, zakt niet in) (3,7 bar is specificatie van Renault, zelfde motor)

Tank leeggehaald en gevuld met schone diesel (geen verschil)

Brandstof rechtstreeks op de hogedrukpomp gezet maar dit wordt niet aangezogen door de hogedruk, ook niet met compleet gevulde leiding.

Hierna brandstoffilter vervangen, deze was smerig en stond wat bol, hierna sloeg de auto weer even kort aan +/- 10 seconden. 

Raildruk tijdens starten -> loopt op naar ongeveer 340 bar, wil dan aanslaan en begint dan te stuiteren tussen de 240 - 300 bar

Starttoerental tijdens het starten 250 - 300 rpm

Starten met brandstofdrukregelaar op hd pomp afgekoppeld maakt geen verschil, motor gaat dan wel harder rond. Raildruk blijft dan rond de 15bar hangen. (Volgens Dialogys moet hij dan beter aanslaan, als hd pomp/regelaar stuk is)(Ik snap niet helemaal dat mijn raildruk dan in zakt)

Retour afgeknepen, dan drukt hij het bij een afdichtring bovenop de verstuiver eruit. Raildruk blijft dan dansen.

Heb alle systemen uitgelezen, er komen totaal geen foutcodes, ook nog met 2 testers uitgelezen, maakt geen verschil.

Op remreiniger loopt hij even maar dan ook alleen maar op de remreiniger.

 

Ik weet even niet waar verder, ik kan de werkelijke brandstofdruk niet meten van de hogedruk want daar heb ik geen drukmeter voor. 

Kunnen jullie mij verder helpen?

 

Gemeten

Zie bovenstaand

Uitgelezen met

Snap on, Launch

Foutcodes

Geen.

Bijgewerkt door MrMonza op 14-09-2021 10:55
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen