Black sludge

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Uno
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1994
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
3261
Gepost: 02-05-2003 18:01
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Klant met een Fiat Uno van 1994 met een Fire-motor komt met de klacht dat zijn oliedruklampje af en toe flikkert en er toch genoeg olie in zit.Het olie drukzendertje vervangen, maar er komt geen drukopbouw.Het oliefilter vervangen en nog steeds geen oliedruk.Waarschijnlijk een vervuiling van de pomp oid.Heeft iemand ervaring met een dergelijk probleem en hoe kun je te werk gaan met bv een reiniging van Forte terwijl er geen oliedruk opgebpuwd wordt?Het motortje draait nu nog goed, maar een kwartier zonder oliedruk zal waarschijnlijk fataal zijn.

Er is kortgeleden wel een lekke koppakking vervangen en toen is hij dus ook te heet geweest.

Auto heeft even een paar minuten op de olie met een Forte toevoeging gelopen en een paar uur later weer gestart en er kwam weer oliedruk.Een kwartier laten lopen op de olie met de toevoeging, afgetapt en nieuwe olie erin.Nu is het weer ok en maar hopen dat het goed blijft.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.