Inschakelen ventilator (bij welke temperatuur)

Ford
Merk
Ford
Model
Fiesta
Type
Fiesta
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
276
Gepost: 04-06-2020 19:49
Professional

Boomertje

Lid sinds: 08-09-2016
15 bijdragen

Goedenavond allemaal,  

Onlangs hebben we bij een Ford Fiesta de distributieriem en waterpomp  vervangen volgens voorschriften. Laatste stap was het ontluchten van het koelsysteem. De radiator is bovenop met het dopje/ventieletje ontlucht en de kachel wordt netjes warm, evenals de radiator. Omdat deze Ford geen zichtbare temperatuurmeter heeft, toch maar even met Delphi real-time data uitgelezen om te zien wat de temperatuur deed. De thermostaat werkt prima, want tijdens rijden blijft de auto netjes op bedrijfstemperatuur. 

 

Echter; het viel me op dat als de auto stilstaat (stationair) de temperatuur heel langzaam oploopt richting 100 graden celcius. Nu is mijn vraag, bij welke temperatuur moet de ventilator aanspringen en hoe kan ik checken of deze werkt of niet?

 

PS: Als ik de airco inschakel, schakelt de koelvin direct in, en koelt de motor terug naar bedrijfstemperatuur. De fan blijft dan aan, waarna hij niet meer onder bedrijfstemperatuur zakt (thermostaat regelt dan zijn temperatuur). 

Bij deze Fiesta's gaat de koelvin (indien airco ingeschakeld) gelijk met het starten (ook koude motor) aan, heb ik me laten vertellen. 

Graag hoor ik van jullie! Alvast bedankt!

Groetjes,
Jelmer

Gemeten

Temperatuur met uitlezen

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

Geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.