Instrumentenpaneel valt uit

Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
205
Gepost: 12-10-2024 10:54
Professional

TechnicusKuiken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 03-03-2019
151 bijdragen

Goedemorgen,

Hebben hier een Ford Focus staan waarbij soms het instrumentenpaneel eerst begint te knipperen en geeft diverse foutmeldingen (laag remvloeistof, motoronderhoud etc). Daarna valt het instrumentenpaneel helemaal uit, zwart. Dit gebeurt af en toe, tot regelmatig maar soms kun je dagen rijden dat het niet gebeurt.

Wat slechts twee keer voorgekomen is, dat de auto helemaal niet meer start. Instrumentenpaneel blijft zwart, waarbij de sleutel niet meer wordt herkent. Wel kon ik alle ecu's uitlezen, zonder dat de auto op contact stond. Behalve het airbag module, alle storingen gewist. Sleutel nog steeds niet herkent, ook niet op de reader en geen foutcodes.  Accu klem los, auto start weer en is storingsvrij.

Wat hebben we uitgevoerd? 
- Zit een originele ford stekker doos op, hier zat wat vocht in. We hebben een nieuwe stekkerdoos gemonteerd (bedrading alles was in orde). Tevens de ECU achterin kofferbak los gekoppeld, dit heeft geen effect gehad.
- Instrumentenpaneel heeft 1.5 week bij Actronics gelegen, is teruggestuurd en niet defect bevonden (uiteraard zonder enige communicatie, maar dit zijn we gewent). 
- BCM stekkers allemaal los gehad, zitten allemaal goed vastgeklikt. Stekkers zien er goed en nieuw uit. Klemkracht heb ik nog niet gemeten, wellicht heeft iemand een origineel ford schema? Zodat ik wat specifieker kan controleren. 

Het vervelende is dat de storing zeer incidenteel is, ik vermoed ruis op het can-netwerk door een module, maar welke?  De meeste can-netwerk storingen wijzen allemaal naar het instrumentenpaneel en de BCM. 

Het instrumentenpaneel heb ik drie dagen los gehad met stekker vast, geen storingen. Het paneel daarna weer vastgeklikt in dashboard, daarna begon alles te knipperen. Kan pure toeval zijn? Want de storing komt zonder aankondiging. Maar heb mijn twijfels bij het instrumentenpaneel. Bij onderstaande foutscan, is het instrumentenpaneel dus ook niet bereikbaar.

Wellicht hebben jullie nog suggesties? Software update? dit heb ik nog niet uitgevoerd, zal hier maandag/dinsdag naar kijken. 

Foutcodes

Zie bijlage: - U0140 communicatie met carrosserieregelmodule is weggevallen - U0155 Communicatie met regelmodule van instrumentengroep is weggevallen -U0010 Communicatiebus medium snelheid -U0199 -U0252 Communciatie weggevallen met regelmodule van verlichting achter is weggevallen (dit is trekhaakmodule die los ligt)

Bijgewerkt door TechnicusKuiken op 12-10-2024 11:09

Downloads (1)

  • ford--voertuigdiagnose-rapport.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken