loopt niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
2614
Gepost: 21-09-2007 20:53
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Auto opgesleept, onder rijden stilgevallen. Uitgelezen foutcode bobine en inderdaad geen vonk. Bobine vernieuwd, foutcode weg, nog niet lopen en nog steeds geen vonk !!!! BDP signaal heb ik, is in orde. ( om alles uit te sluiten ook nog gewisseld).
Toen meten aan 3-polige connector bobine. Schema erbij, zou 1 vaste voeding hebben + 2 draden vanuit ECU.
Voeding staat erop. 2 draden vanuit ECU staat niet bij vermeld wat hieruit komt. Aannemelijk is het dat er twee massa uitsturingen vanuit de computer moeten zijn ivm DIS aansturing.
Eerste massa stuurt 1/4 aan en tweede massa stuur 2/3 aan. Als ik op contact meet, dan ligt 1 van die twee kabels (op contact gemeten) continu aan massa !!! Dit kan volgens mij dus niet en is bij een andere goede focus ook niet zo !!!!
Tja dan maar eens vanuit ECU meten of die die ene draad aan massa legt, of dat ergens onderweg tussen ECU en DIS de kabel aan massa wordt gelegd. Maar als je de ECU connector wilt loskrijgen, gaat ook niet zomaar, want daar zit weer een kap over met een breekbout beveiligd !!!!!!!!!

Kortom, heeft iemand dit al eens meegemaakt ???? of tips.

Als ik b.v. de computer wil uitwisselen met een goede focus, wat moet ik dan omzetten ????

BVD
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen