motor start niet meer na vervangen waterpomp

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Focus
Type
Focus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015/6
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
1579
Gepost: 10-02-2020 16:38
Professional

Sjoerdkey2

APK Keurmeester
Van kuilenburg
Anders/Overig

Lid sinds: 31-08-2018
14 bijdragen

hallo leden,

wij hebben hier een ford focus staan waar we echt niet uit kunnen komen.

waterpomp vervangen vanwege lekkage.

riem gedemonteerd nadat ik de tandwielen, en de krukas op de tandkrans had afgetekend. (had niet de klauw voor de nokkenas tandwielen en de pen voor de krukas).

riem er weer op, motor op tijd gezet en de waterpomp vervangen. motor gestart en liep prima. na een paar seconden gaf hij een soort piep geluid alsof de riem tegen de distributiekap aan liep. het geluid werd niet harder of iets.

motor uitgezet, en de distributiekap verwijdert. was niet echt iets aan te zien, dus hem toen gestart zonder kap en ook zonder motorsteun

timing nogmaals gecheckt en toen nog een keer gestart. auto liep goed maar om zeker van het feit te zijn dat hij op tijd stond heb ik het goede timing gereedschap geregeld en de motor daarmee op tijd gezet. hierna alles dichtgebouwd en de motor slaat nooit en te nimmer meer aan. had ook na een tijd starten een soort hikje in de motor en hij plofte uit de uitlaat. hij startte niet meer, en ondanks een gemeten compressie van 11 bar per cilinder, heb ik besloten de kop te demonteren. kop opgestuurd naar revisiebedrijf en die gaf uitsluitsel dat er niks met de kleppen of iets aan de hand was. enkel wat vervuiling.

nu weer de kop gemonteerd met nieuwe krukassensor, nieuwe nokkenassensoren en een nieuwe distributie riem, het juiste gereedschap voor achter en voorin de nokkenas, en onderin de krukas. maar alsnog nooit aanslaan. bougies gecheckt dmv stekker op bobine's en een massakabel erop gehouden, deze vonken maar de motor slaat niet aan.

nu de kop gemonteerd is heb ik wel het idee dat hij 'beter' ronddraait maar er gebeurt nog weinig.

ook merk ik dat wanneer het contact aan gezet wordt, er na een seconde of 15 het motorlampje 4/5 keer knippert en daarna weer constant blijft branden.

geen foutcodes

Gemeten

brandstofdruk + brandstoflucht in uitlaat - bougie vonk ja - krukastoerental ja - compressie voor&na demontage kop: 11 bar -

Uitgelezen met

bosch kts 570& snap on solus ultra

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door Sjoerdkey2 op 10-02-2020 17:07
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen