ka slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
KA
Type
KA
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
312
Gepost: 27-06-2022 09:07
Professional

Jeroen

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 17-11-2010
164 bijdragen

goedemorgen allen

Ik heb hier een ford ka staan met 1.3 diesel van 2009 die af is geslagen onder het rijden. Hij start wel maar slaat niet aan. Uitgelezen maar 0 foutcodes.

Ik merkte dat als je het contact aanzet dat hij geen geluid gaf vanuit de brst tank, ook niet als je start

Bank los gehaald en gemeten op de pomp en was duidelijk dat hij niet aangestuurd wordt. Zekeringen gecontroleerd ( zekering 21 15amp in motorruimte ) maar deze stond met contact aan al spanning op.

Zelf spanning op de pompgezet en ja hoor pomp draaide.

Meetwaardes van brst druk gecontroleerd en met pomp uit is deze 0 bar en met pomp aan 4-5 bar . Nu komt het als je start met pomp uit en je start dan blijft de druk op 0 bar en stuur je de pomp zelf aan en start dan , dan loopt deze op naar de 50 bar. Dus mijn gedachte is dat er 2 dingen niet goed zijn want 1 de pomp wordt niet aan gestuurd en 2 de hogedrukpomp leverd niet genoeg( of retour is te groot)

Nu is mijn vraag heeft er iemand een schema van het motormanagment hoe de brandstofpomp wordt aangestuurt want misschien heeft het wel met elkaar te maken?

 

Meten is weten, maar dan moet je wel weten wat je meet!

Ik gebruik zelf autodata en wow maar hier staan geen schemas in.

 

mvg 

Gemeten

brandstofdrukken

Uitgelezen met

delphi

Foutcodes

0

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken