Voorrem loopt vast na opwarmen rem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
KA
Type
KA
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
451
Gepost: 02-02-2021 17:26
Professional

Maarten6799

Lid sinds: 21-11-2007
8 bijdragen

Wanneer je de rem gebruikt is het heel snel merkbaar dat de voorrem aanloopt en zelfs vastloopt. Na ongeveer een half uur afkoelen zijn de voorwielen weer gangbaar.

Reeds gedaan:

Nieuwe remschijven, remblokken, remklauwen, alle vier de remslangen en ook achter nieuwe remblokken en zuigers. De hoofdremcilinder en rembekrachtiger zijn vervangen door sloopdelen.

Bij de eerste reparatie was het ontlucht ventiel bij het achterwiel iets los blijven staan. Nadat deze was vastgedraaid liep de auto binnen 2 km weer vast op z’n voorwielen. De laatste keer dachten we dat het verholpen was, tot de klant merkte dat er af en toe rem olie bij gevuld moest worden. Toen bleek dat één van de twee remleidingen op de hoofdremcilinder los zat. Na het vastzetten liep de voorrem weer snel vast bij het rijden.

Wat missen we hier? Het probleem is spontaan ontstaan en blijft hardnekkig in de auto wat we ook lijken te doen. ABS unit misschien? Maar daar heb ik nog nooit van meegemaakt dat deze een rem laat vastlopen zomaar.

Gemeten

Zie tekst

Uitgelezen met

Maxidiag MD808pro

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.