Motor schiet in noodloop P00BC

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Kuga
Type
Kuga
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
691
Gepost: 28-10-2020 11:57
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Heren,

we hebben hier een Ford Kuga 2.0 diesel uit 2013 binnen. Deze schiet in noodloop als je bij 100km/h op het gas gaat en bij 120-130 km/h schiet ie in noodloop en dat blijft ie totdat ie gerest is. Storing P00BC luchtstroom lager dan verwacht komt naar boven met aanvulling 64-27.

Heb al het een en ander gelezen over deze storing mbt tot de 2 inlaat tempsensoren. Inlaattempsensor 1 zit na de intercooler en voor het inlaatspruitstuk(bovenaanmotor) en sensor 2 zit in de MAF. Beide waarden geven een normaal beeld en als ik ze lostrek veranderen deze beide flink van waarde.

Auto gaat vanmiddag de brug op om een en ander aan de luchtslangen enz te bekijken maar in de live data en freeze frame van de storing kom ik 2 vreemde waarden tegen. Hier wil ik graag al meer over weten. Kan het te maken hebben met de storing? Het betreft :

INCARTEMP; interieurtemperatuur 110 graden

OUTTEMP; externe temperatuur van de sensor -27 graden

Overigens geeft omgevingstemp een normale waarde

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Uitgelezen met

Autel Maxisys

Foutcodes

P00BC

Downloads (1)

  • kuga-storing.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.