inhouden op gas, benzine ok

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Mondeo
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
LPG
Reacties
13
Bekeken
4261
Gepost: 08-04-2010 21:11
Professional

elcoholist

Lid sinds: 17-11-2008
89 bijdragen
klant heeft een ford mondeo uit 2000, 1,8 16v met zwarte kleppendeksel (mechanisch stellen van klepstoters, hardere klepzetels voor gas).

deze auto start slecht op gas (start niet op benzine zoals ouder automatisch gassysteem), en houd zwaar in. op benzine rijd de auto zoals deze hoort, geen ontstekingsproblemen, bougie afgesteld voor gas, bougiekabels ingevet.

het lijkt erop dat de gasdruk de laag is. de af-fabriek installatie van ICOM staat er om bekend dat de pomp in de tank defect raakt, allleen vermoed ik dat dit niet het geval is.

normaliter word bij een te lage gasdruk volgens mijn automatisch overgeschakeld naar benzine, dit ook getest en dit gebeurd als het gas op is.

het lijkt er dus op alsof de gascomputer denkt dat de gasdruk voldoende is. dit zou dus betekenen dat de gasdruksensor in de rotourleiding defect is.

het jammere is alleen dat ik nergens waardes kan vinden om dit door te meten, en ik ook niet weet hoe ik de gasdruk moet weten.

als iemand mij op weg kan helpen, graag.

bvd, elco
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.