Verkeerde timing, gevolg? Nokkenas

Ford
Merk
Ford
Model
Mondeo
Type
Mondeo
Uitvoering
1.6 EcoB Trend Bns
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
286
Gepost: 11-05-2022 00:00
Professional

TechnicusKuiken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 03-03-2019
65 bijdragen

Van een college bedrijf een mondeo 1.6 Ecoboost binnen gekregen waar men niet uit kwam. Auto sloeg niet aan, heel soms leek het of er leven in zat. 

Had al vrij snel door dat de timing niet goed stond, bougies eruit kon je de motor ook niet vrij ronddraaien, je komt echt kleppen tegen in bdp. Alleen met een gangetje doordraaien voelt het alsof je de kleppen omhoog duwt er verder kan. Heb in overleg eerst de timing voor ze hersteld, stond circa 2,5 tand verkeerd..

Motor wil nu wel weer lopen maar loopt zeer beroerd, je hoort hem in inlaat. Heb nu wel 9 bar compressie op alle cilinders, lektest helaas nog niet gedaan. Ze gaan eerst zelf verder...

Maar nu dacht ik net, kunnen deze nokken ook verdraaien op de nokkenas bij deze types? Weet iemand dat hier zo? Zover ik kan zien met endoscoop gaan de kleppen wel netjes op en neer. Alvast bedankt!

Gemeten

Timing controle. Compressie gemeten. Brandstofdruk controle. Ontsteking controle.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.