Powershift versnellingsbak lekkage

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
S-MAX
Type
S-Max
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
339
Gepost: 23-02-2022 18:09
Professional

mvanderschoor

Auto-Technici
Dealer

Lid sinds: 29-07-2010
591 bijdragen

Collega´s, 

Zie foto´s en een video. Berijder komt met probleem. En verwoord het zelf op deze wijze. Olielekkage onderzijde auto, en de versnellingsbak schakelt niet soepel. Visuele controle, en inderdaad, tussen de motor en versnellingsbak is er lekkage zichtbaar. We kunnen de lekkage live aanschouwen. 

Mijn vraag, wie heeft dit weleens meegemaakt. Vanaf bovenaf zijn we gaan inspecteren. Onze conclusie is als eerste, dat de versnellingsbak uitgebouwd moet worden. Mede ook, doordat er aan onderzijde een orginele opening aanwezig is, waarbij we zien dat er inderdaad olie naar beneden stroomt. 

We hebben met de Bosch tester KTS 570 uitgelezen, waarbij we constateren, dat er geen storingen aanwezig zijn. Aan meetwaarde's, vloeistofdruk kunnen we geen onjuistheden constateren. 

Oke, in afwachting reactie's en alvast bedankt voor meedenken.

Gr. Martin 

Uitgelezen met

Bosch KTS 570

Downloads (1)

  • braintoss-2022-02-23-14-20-41-image.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.