Ford ranger 3.2 valt stil

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
495
Gepost: 14-03-2022 23:25
Professional

BravaCars

Autotechnicus
Brava Cars
Anders/Overig

Lid sinds: 03-02-2020
31 bijdragen

ik heb een ford transit ipv een ranger geselecteerd, omdat een ranger niet in de lijst staat.

 

De wagen viel stil bij het vertrekken uit stilstand of uitbollen tot stilstand. Deze gaf fout code van te lage brandstofdruk. Na het testen van de HPFP bleek deze inderdaad aan vervanging toe te zijn, ook de brandstoffilter zat vol met ijzer vijlsel, alles wat nodig was werd vervangen (HPFP, leidingen, tank, brandstoffilter...).

 

Ook de krukassensor werd vervangen zonder succes.

 

Nu blijft de wagen nog steeds stilvallen, maar zijn er niks van foutcodes aanwezig, bij het opslaan van reallife data tijdens een rit is ook niks vreemds op te merken. Het enige wat mij wel opvalt, is wanneer de wagen sputterd net voor het stilvallen gaat het lichtje van de voorverwarming branden. ook komt er een tikkend geluid uit de zekeringskast onder het dashbord. Het lijkt ook vooral voor te komen wanneer je de wagen net in R of D plaatst met zoveel mogelijk verbruikers aan (grootlichten, mistlichten, chauffage/airco...) en wanneer het stuur gedraaid staat.

 

Zou er een mogelijkheid zijn dat de ketting gerokken is en doordoor stilvalt zonder verdere foutcodes?

Of zou ik het eerder elektrisch moeten bekijken, kortsluiting, corrosie aan een stekker, slechte massa binnen in de wagen...

Gemeten

brandstofdruk, inlaatlucht, massa op de motor, spanning alternator

Uitgelezen met

Delphi en WOW

Foutcodes

geen foutcodes meer aanwezig

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.