Geen aansturing van de startmotor

Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit connect
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
193
Gepost: 13-01-2021 17:09
Professional

Dieter026

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 13-11-2016
328 bijdragen

Bij deze Transit Connect is er geen aansturing van de startmotor bij een startpoging. In een andere garage hebben ze de motor-ecu en het tellerpaneel al vervangen door tweedehands modules. Maar dit heeft het probleem niet opgelost. Met de Autel kon ik de initialisatie procedure (pats-systeem) uitvoeren maar de Autel gaf steeds de melding dat de module initialisatie niet compleet is. Ik heb de beide contactsleutels gewist en opnieuw ingeleerd. Nadien kon ik de initialisatie procedure wel succesvol afronden. Maar de startmotor wordt nog niet aangestuurd bij een startpoging. Nadat de initialisatie procedure was uitgevoerd stond in de motor-ecu foutcode P1622:71 "de identificatie van de startblokkering komt niet overeen". Deze foutcode kan ik wissen en komt ook niet terug na een startpoging. In de module van de pats-module (instrumentenpaneel) staan volgende fouten; B1213:20 en B1601:20 en U0238:60. Foutcodes ook gewist en enkel foutcode U0238:60 komt terug. 

Startblokkeringrelais is ok, als we de stuurdraad die naar de pcm module loopt, zelf aan massa leggen wordt de startmotor aangestuurd. 

Voeding en massa van motor-ecu, pats module en leesring is ok. Belast gemeten. 

Iemand ervaring met deze storingscodes? 

Mvg,

Dieter

Gemeten

voeding en massa van verschillende modules.

Uitgelezen met

Autel

Foutcodes

P1622:71 "de identificatie van de startblokkering komt niet overeen". B1213:20 " de wagen is ooit op contact gezet terwijl minder dan 2 ssleutels opgeslagen waren, sinds de laatste keer wissen. B1601:20 " Er is ooit een PATS sleutel gebruikt die niet geprogrammeerd was voor de module, sinds de laatste keer wissen

Downloads (2)

  • elek.-schema-startsysteem.pdf
  • elek.-schema-startvrijgave-pats.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.