Start en slaat af bij koude motor geen toerental op klok en acculamp brand

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/11
Brandstof
Diesel
Reacties
33
Bekeken
1449
Gepost: 16-01-2020 21:44
Professional

Rozon


Universeel

Lid sinds: 21-08-2014
41 bijdragen

We zijn al even bezig met een transit van 2011 met een 2,2tdci 103kw en misschien heeft iemand eerder dit probleem aan de hand gehad.

Deze transit slaat bij een koude motor even aan en daarna meteen weer af. De toerenteller op de klok blijft onderin liggen en het acculampje en motorstoringslampje blijven branden. Na een aantal nieuwe startpogingen loopt de motor "er doorheen" en gaat de toerenteller werken en tegelijkertijd gaan de accu en storingslamp uit. De motor lijkt ook iets anders te gaan lopen. Daarna geen problemen meer voor de rest van de dag. Motor loopt zonder problemen en rare geluiden.

we zijn begonnen met het foutgeheugen en meerwaarden.

foutcode      motor pcm P251A-00 fout aanwezig

foutcode      Combiinstrument IPC U0073 

                                                         P1796    

Meetwaarden gekeken en raildruk en starttoerental beide ruim voldoende en meteen aanwezig!  Temperatuursensor geeft juiste waarde. nieuwe accu gemonteerd in verband met startspanning( om uit te sluiten). Toerentalsensor en nokkenas sensor uitgewisseld met goed lopende bus.

3 Can netwerken gecontroleerd met scoop. Can netwerk van combi naar radio was gestoord. de storingen in de ipc combiinstrument opgelost doormidden van loskoppelen radio en spraakbesturingsmodule los te koppelen. Alle netwerken nu zonder afwijkingen. Maar startprobleem blijft.

laadspanning dynamo gecontroleerd en ok.(geeft blijkbaar nogal eens problemen).bij een gelijkwaardige bus gekeken en daar gaat het acculampje meteen uit zodra er een starttoerental is.

 

combiinstrument bij bba reman  laten testen en ok bevonden (ook nogal eens problemen en lijkt verdacht) auto loopt trouwens ook zonder combiinstrument. Zelfde storing.

Alle stekkers modules en kabelboom los gehad en gecontroleerd. Niks geks gezien.

 

Verder nog heel wat gezocht en geprobeerd maar storing blijf gelijk. 
 

motortoerental lijkt volgens schema via highspeed Can motor naar het cjb(multifunctioneel stuurapp) te lopen en daarna via een ander Can netwerk naar het combiinstrument te gaan. 
 

Meetwaarden in de carrosserie module geeft aan "motor loopt= nee" tijdens storing.het lijkt er op dat de auto niet registreert dat de motor loopt???

Iemand toevallig een gelijkwaardig iets meegemaakt of een idee waar ik verder zou kunnen kijken?

Gemeten

Motortoerental,motortemperatuur, laadspanning, Can netwerken, startspanning

Uitgelezen met

Bosch kts, snap on modus, originele ford tester

Foutcodes

U0073, P1796 en P251A

Bijgewerkt door Rozon op 16-01-2020 21:54
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken