Waterlekkage Lv en Rv

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Ford
Merk
Ford
Model
Transit
Type
Transit connect
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
309
Gepost: 07-01-2022 17:24
Professional

Marcel88

Autotechnicus
Autobedrijf van Lopik
Anders/Overig

Lid sinds: 01-11-2016
11 bijdragen

Beste,

Heb hier een Ford Transit Custom uit 2016, deze is origineel ford af geleverd als camper, Westfalia big nugget. 

Probleem loopt al een tijdje, dat onderweg van alles uitvalt, dashboard, tellerklok, radio. met uitlezen div can-bus storingen en comminucatie fouten. Probleem begint telkens met niet werken van Afstandsbediening sleutel(CV). Na verschillende keren gezocht te hebben, in eerste instantie de ontvanger cv vervangen op hemel. signaal hieruit(LIN) was niet goed. Na vervangen tijd goed gegaan en vervolgens weer problemen. Opnieuw gaan zoeken, beginnend bij de ontvanger cv, weer geen goed signaal. bedrading verder gevolgd, kom na diverse stekkers op een centrale stekker in A stijl uit welke vol met vocht zit. Stekker schoongemaakt en storing verholpen.

Vervolgens op zoek naar de waterlekkage, welke van buiten lijkt te komen. Een keer met sproeien water gezien maar niet goed kunnen waarnemen waar vandaan. Water lijkt zich op te hopen op een plat stuk staal onder dashboard, maar niet te zien waar het vandaan loopt. Na diverse keren sproeien en nacht in regen nu weer niets te zien. Het probleem zit niet alleen  rechts maar ook links op precies dezelfde plek. 

Zie foto's voor positie rechts, op het plaatje met gat erin hoopt het water op. verder omhoog is het niet nat. verder naar links ook niet.

Mogelijk heeft iemand dit al eens eerder bij de hand gehad. 

Gemeten

Div keren nat gesproeid, 1 keer water gezien, maar niet kunnen lokaliseren waar het vandaan komt.

Downloads (5)

  • plaatje-waarop-water-ophoopt.jpeg
  • rv-positie-stekkers.jpeg
  • stekker.jpeg
  • stekker1.jpeg
  • stekker2.jpeg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.