Overslag en inhouden, tikkend geluid.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Honda
Merk
Honda
Model
Insight
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Benzine
Reacties
1
Bekeken
409
Gepost: 12-05-2020 11:10
Professional

MGRoverpret

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 16-07-2018
29 bijdragen

Goede morgen allen,

Zal zo goed mogelijk het probleem te proberen omschrijven.

Als je met de auto decelereerd en dan weer een beetje gas geeft begint de auto in te houden. Je hoort dan onder de motorkap een vreemd tikkend geluid alsof je een relais continu hoort schakelen. Hij is dan iets aan het laden volgens het metertje. Na een aantal tikken hoor je voor mijn gevoel 1 harde laatste tik en dan rijd de auto weer normaal. Als je hem dan uitleest geeft hij GEEN foutcodes Alleen in de data historie geeft hij meerdere keren overslag aan. Nou was er eerst aan gegeven dat de bak defect zou zijn en die is gereviseerd, Was inderdaad iets niet goed volgens het revisiebedrijf. nou is echter de klacht niet verholpen.

Nou heb ik op een 3 tal cursussen en leesvoer na nauwelijks ervaring met deze vorm van techniek. Mijn gevoel zegt dat het hybridesysteem een storing geeft op het moment van wisselen van laden naar assisteren. en deze dan een storing geeft aan het MMS en dan de ontsteking in de war gooit. hij heeft het namelijk altijd op dit punt van laden naar assisteren.

Aanvullende info:

Bougies net vervangen en weer gecontroleerd ivm eventuele olieverbruik. Brandschoon.

Kleppen gesteld.

Is ook een auto op gas, klacht zowel op gas als op benzine.

Geen 

Heeft iemand daar ervaring mee??? 

   

Gemeten

Geen

Uitgelezen met

Snapon

Foutcodes

Geen

Bijgewerkt door MGRoverpret op 12-05-2020 12:02
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.